Populární Příspěvky

Redakce Choice - 2019

Extrémní aritmetika - dům nazvaný 18.36.54

V Connecticutu byl dům postaven s různými úhly a šikmými stěnami, vypočítanými podle zvláštního matematického systému

Pár se obrátil na Daniel Libeskind s žádostí o vytvoření rezidence na svém místě v Connecticutu poté, co navštívil slavné Židovské památkové muzeum postavené architektem v roce 1998 v Berlíně. Navzdory skutečnosti, že zákazníci mají přímý vztah k uměleckému světu, požádali Libeskind, aby nezměnil majetek na "uměleckou galerii" nebo "výstavní síň", ale přinesl co nejvíce extrémních linií. Koneckonců to bylo to, co pozorovali v Berlínském muzeu - svazích stěn, stropů a schodišť.

Dům je postaven na venkovském místě v Connecticutu, jehož celková rozloha je 54 akrů, je obklopena dubovým hájem a zříceninami stavby postavené v osmnáctém století. A právě v tomto rohu ráje se rozhodli postavit modernizovanou chalupu, kde by si odpočinuli, strávili volný čas čtením, vařením výborného jídla a obdivováním scenérie.

Architekt se přiblížil k vytvoření předměstské rezidence s plnou zodpovědností a brzy se stala mezi starými duby stavba z nerezové oceli, skládající se z 18 nakloněných ploch, 34 horních bodů, podobně jako okraj nože a 54 linií postavených podle zvláštního systému matematických výpočtů. aplikované společností Libeskind při vývoji projektů. Byly to matematické výpočty, které ovlivnily jméno, a letní sídlo získalo 18,36.54.

Vnitřní strana ocelové střechy je zdobena přírodním dřevem - tmavým, teplým a útulným dubem. V obývacím pokoji je fascinující okouzlujícím krbem, kolem něhož je vestavěná zigzagská pohovka. Téměř veškerý nábytek v domě je podle návrhu nápadu vybudován - jedná se o jídelní stůl, lavice, knihovny, všechny druhy náhlavních souprav, ačkoli majitelé domu udělali nějaký kontrast ve vnitřku místnosti přidáním George Style a útulných lamp.

Manipulací s univerzální myšlenkou, že osobní prostor člověka by měl být skrytý před zvědavými očima, designér zničil stereotypy a nepoužil žádné techniky v interiéru, aby pokryl přístup k životnímu prostředí. Všechny druhy výklenků, odlehlé zákoutí se mísí se společnými prostory a jen díky obrovským okením od podlahy ke stropu nabízí pohled na nádhernou krajinu, zatímco záclony a záclony a žaluzie nezasahují do kontemplací přírody.

Okna se vkládají do střešních otvorů a pouze jedna kolmá stěna domu, přiléhající k kuchyňce, je personifikací euklidovského pragmatismu. Dokonce i krb byl instalován pod šikmou stěnu.

Ve spodním patře domu jsou rovné čáry, je zde místnost pro jógu, spíž, pokoj pro hosty se skládací postelí.

Bronzové nerezové panely, které pokrývají exteriér budovy, mají tendenci měnit svou barvu a získávat různé odstíny od černouhlíkové až po purpurovou a tmavě hnědou v závislosti na pozici pozorovatele a na denní úrovni. Kromě toho mohou panely měnit lesklý lesk na lesklý matný lesk.

Panely z ušlechtilé oceli jsou instalovány na konstrukčních tepelně izolačních překližkových panelech, jejichž základna je připevněna k ocelovému rámu skládajícím se ze čtyř rohových oblouků. Dubové panely na vnitřní straně střechy jsou upevněny na ocelovém rámu pomocí kovových šroubů. Ty parcely z dubových panelů, které se nacházejí venku, jsou ošetřeny speciálními prostředky, které odolávají atmosférickým vlivům. Některé vnitřní stěny, nezdobené dubem, byly lemovány švédskou omítkou.

Aby se zabránilo negativním vlivům dešťové vody a sněhu na ocelové panely a chrání je před zbarvením, jsou okapy připojeny ke spodnímu okraji střechy a do stěn jsou zabudovány odtokové potrubí. Dům je vytápěn podle principu sálavého topného systému pro betonovou podlahu, avšak v případě potřeby je možné zapnout zpětné vytápění vzduchu.

Zanechte Svůj Komentář